Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Švicarska kompanija

LafargeHolcim kupuje Firestone Building Products za 3,4 milijarde dolara

U saopćenju kompanije LafargeHolcim navodi se da je japanski Bridgestone, vlasnik kompanije Firestone Building Products, prihvatio ponudu od 3,4 milijarde dolara, uključujući dugove

Švicarska kompanija LafargeHolcim, proizvođač građevinskih materijala, objavila je da su postigli dogovor o kupovini američkog proizvođača krovnih sistema Firestone Building Products (FSBP) za 3,4 milijarde dolara, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopćenju kompanije LafargeHolcim navodi se da je japanski Bridgestone, vlasnik kompanije Firestone Building Products, prihvatio ponudu od 3,4 milijarde dolara, uključujući dugove.

Navodi se da je kompanija Firestone Building Products u 2020. godini ostvarila promet od 1,8 milijardi dolara te je njen ukupna zarada bez kamata, amortizacije i poreza iznosila 270 miliona dolara.

Očekuje se da će akvizicija biti završena u drugom kvartalu ove godine, nakon dobivanja svih potrebnih dozvola.

LafargeHolcim je švicarska multinacionalna kompanija koja proizvodi građevinske materijale. Prisutna je u oko 70 zemalja i zapošljava oko 72.000 ljudi. LafargeHolcim je nastao spajanjem kompanija Lafarge i Holcim 10. jula 2015. godine.