Lenovo u Neumu pokazao da je različitost bolja strana inovacija

network 7 – lenovo

Lenovo je danas na 7. Microsoft NetWork Konferenciji u Neumu predstavio svoja najnovija vodeća i druga poslovna rješenja iz porodice uređaja Think X1. Cijeli niz uzbudljivih proizvoda dokazuje da je “različitost bolja strana inovacija.” Današnji potrošači očekuju da uređaji budu prilagođeni da zadovolje njihove potrebe i odgovaraju njihovim navikama korištenja, bilo kod kuće, u uredu ili u pokretu. Današnja najava Lenovo potvrđuje nastavak njihove posvećenosti inovacijama kroz prizmu svakog pojedinca i poslovnog korisnika.

“Za nas u Lenovo pamet označava inovaciju i stalno prilagođavanje stvarnim potrebama naših krajnjih korisnika, bez obzira odakle dolaze. Specijalizirani timovi za dizajn i tehnologiju, sa strašću za inovacije, kontinuirano proučavaju scenarije ljudskog ponašanja i poslovne upotrebe iz stvarnog života. Nakon toga ih pretvaraju u revolucionarne proizvode sa najmodernijom tehnologijom”, istakao je Jovan Glamočanin, generalni direktor kompanije Lenovo za Adriatic regiju i dodao: “Ovakva vizija nam omogućava da tradiciju inovacija dovedemo na još veći nivo; bili smo u prvom planu više od dva desetljeća i nastavit ćemo mijenjati poslovne alate nabolje u godinama koje dolaze.”

Lenovo je predstavio svoju prvu generaciju X1 Carbon laptopa prije skoro 6 godina. Od tada, sa svakom novom serijom X1 Carbon poboljšavali smo dizajn, performanse i funkcije naših vodećih proizvoda kako bismo odgovorili na sve poslovne izazove, čak i one najzahtjevnije. Ove godine, na CES-u, mi smo lansirali nove ThinkPad X1 uređaje, najinovativniju seriju poslovnih laptop i desktop računara.

Premium PC iskustvo sa ThinkPad X1 porodicom uređaja

Sljedeća generacija ThinkPad X1 proizvoda je beskompromisno posvećena inovacijama i prihvatanju raznih potreba potrošača kod kojeg se gube granice između poslovne i i lične upotrebe računara. Povratne informacije korisnika, uvid i iskustvo su doveli Lenovo do istinskog razumijevanja onog što je najvažnije za korisnike, da svojim proizvodima odgovara na stvarne potrebe.

ThinkPad X1 Carbon iz 2017., dostupan u klasičnoj ThinkPad crnoj i novoj srebrnoj boji, je najlakši 14-inčni poslovni laptop, težak samo 1,1 kg i dolazi sa 14-inčnim IPS ekranom u novom elegantnom 13-inčnom kućištu. Pošto sada nudi do 15 sati trajanja baterije tokom dužeg vremena na čekanju, X1 Carbon je redizajniran da uključuje 3 porta ThunderboltTM, super-brze LTE-A Wireless WAN i WIFI CERTIFIED WiGigTM opcije koje omogućuju superiorne performanse i mogućnosti povezivanja. Možete se osjećati zaštićeni od prijetnji kompjuterskog kriminala s poboljšanim sigurnosnim karakteristikama. Senzor za otisak prsta sa namjenskim čipom koji upravlja obradom biometrijskih podataka pomaže da se osigura i pojednostavi Windows Hello logon iskustvo sa novom infracrvenom kamerom za prepoznavanja lica.

Takođe dostupan u novoj metalik srebrnoj boji, ažurirani ThinkPad X1 Yoga je besprijekorno fleksibilan i prilagođava se potrebama svojih korisnika nudeći istinsku multi-mode mogućnost i može isporučiti zapanjujuće boje i apsolutnu crnu na jedinom 14-inčnom notebooku sa OLED ekranom. Redizajnirana punjiva olovka i poboljšana sklopiva tastatura upotpunjuju poboljšani doživljaj uređaja. Ne smijemo zaboraviti ThinkPad X1 Tablet, koji nastavlja impresionirati svojom malom težinom, modularnošću i jednostavnim servisiranjem. Uređaj ima jedinstvene module koji nude proširenje na portove i do 5 sati dodatnog trajanje baterije, a integrirana opcija za projektor olakšava prelaz od nastanka do same prezentacije.

“Mi volimo da mislimo da su naši korisnici ThinkPad X1 različiti od drugih. Ne zato što je to ono što nam naš brend priručnik sugerira, već zato što mi znamo i razumijemo šta ih motivira, koje su njihove potrebe i strasti. Volimo da ih nazivamo “napredni mislioci”. Oni su ti koji su se kladili na inovacije koje smo danas stvorili. Zajedno s njima i za njih, razvili smo najizdržljiviji i najelegantniji uređaj na svijetu, ponovo okupljeni u novoj porodici ThinkPad X1 uređaja “, dodao je Glamočanin.

ThinkPad laptop je zaboravljen u prtljažniku automobila na minus 20 stepeni Celzijusa. Ništa strašno. Korisnici ThinkPad su svoje uređaje nosili tokom ekstremnih ekspedicija na zaista velikoj nadmorskoj visini. Bili su u svemiru. Padali su sa stolova korisnika. Tako čak u fabrici, slučajno odabrani laptopi se izlažu na više od 30.000 ciklusa otvaranja koji simuliraju više od 4 godine zaista intenzivnog korištenja. Oni su zamrzavaju i zagrijavaju. Kilogrami sile se primjenjuju na njih, prašina puše po njima; oni izdržavaju testove vojne specifikacije i vodu. Testiranja u svim ovim ekstremnim uvjetima daju krajnjim korisnicima garanciju da se godinama mogu oslanjati na svoje uređaje.ThinkPads su jednostavno napravljeni da traju.