Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

LG Electronics: Pad neto profita od 43 posto na mobilnim telefonima

26/07/2018

LG Electronics objavio je da je njegov neto profit u drugom kvartalu 2018. godine pao za 43 posto, jer njihov posao s mobilnim telefonima trpi velike gubitke, javlja Anadolu Agency (AA).

Južnokorejski proizvođač elektronike LG izjavio je u četvrtak da je njihova zarada na mobilnim telefonima od aprila do juna iznosila 283 milijarde vona (253 miliona dolara), što je za 43 posto manje u poređenju s 498 milijardi vona (444 miliona dolara) u istom periodu prošle godine.

Prodaja kompanije LG Electronics porasla je za tri posto na 15 triliona vona (13,4 milijarde dolara), dok je operativni profit porastao za 16 posto na 771 milijarde vona (689 miliona dolara) u istom periodu.

Mobilna kompanija LG imala je velike operativne gubitke jer je prodaja mobilih uređaja opala uslijed slabog rasta na globalnom tržištu pametnih telefona. Kompanija je potrošila veliku količinu novca na marketing kako bi promovisao svoj novi G7 pametni telefon.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.