Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemačka kompanija

Lidl: Trenutno analiziramo tržište u BiH

Lidl – Zoe Sarlija PIXSELL

Dodaju da se zalažu za transparentnu komunikaciju i informisanje, te da će blagovremeno komunicirati sa zaposlenima i zainteresovanim stranama

Naše predstavništvo i dalje je registrovano u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je “Nezavisnim novinama” iz njemačke kompanije “Lidl”.

Na pitanje da li napuštaju tržište BiH odgovorili su su da trenutno analiziraju tržište u BiH i da je registrovano predstavništvo u BiH.

“‘Lidl’ stalno ispituje moguće ciljeve širenja i analizira tržišne uslove i potencijal kupaca. Imajte na umu da u ovom trenutku ne možemo dati nikakve konkretne izjave o vrsti i obimu naših aktivnosti, o mogućim lokacijama filijala ili datumima otvaranja”, naveli su iz “Lidla” za “Nezavisne novine”.

Dodaju da se zalažu za transparentnu komunikaciju i informisanje, te da će blagovremeno komunicirati sa zaposlenima i zainteresovanim stranama.

I Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) potvrdila je agenciji Feni da od “Lidla” nisu dobili službeno obavješenje o napuštanju tržišta BiH.

“‘Lidl’ nas nije službeno obavijestio o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete”, naveli su iz FIPA

Napomenuli su kako nisu imali direktan kontakt u postupku njihove registracije na tržištu BiH, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tokom 2021. godine.

Dodali su da su iz medija saznali da se ova kompanija povlači, da su navodni razlozi napuštanja tržišta BiH naveli presporu administraciju, previsoke cijene zemljišta na lokacijama za investiranje, nefleksibilnost u komunikaciji s institucijama od kojih su tražili dozvole i da će, sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj.