Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oc jahorina

Ljevnaić: Uprkos pandemiji iza nas je sjajna sezona

jahorina_sezona

Ljevnaić je rekao da je “Jahorina” ogromno gradilište, da se radi na novim sadržajima tako da će ona nakon realizacije svih započetih projekata biti apolutni turistički lider u regionu

Generalni direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je u ponedjeljak da je iza ovog centra, uprkos epidemiji virusa korona koja je otežala uslove poslovanja, sjajna sezona, te da očekuje da će i tokom ljeta ova olimpijska ljepotica biti omiljena destinacija mnogih turista.

– Oko 265.000 skijaša ove zime posetilo je Jahorinu. Prihodi su bili bolji za 26 odsto u odnosu na najbolju sezonu ikada. Pripreme za ljetnju sezonu teku odlično. Jahorina ima izuzetnu ponudu i mogu slobodno reći da je ova planina ljepša ljeti nego zimi i pozivam svakog da dođe”, rekao je Ljevnaić na promociji Olimpijskog centra “Jahorina” u okviru teniskog ATP turnira “Belgrejd open 2021”.

Ljevnaić je naveo da najvažniji događaj ljetne turističke sezone na Jahorini Ultra trail maraton, koji će biti održan 24. i 25. jula.

– Imamo tri trke – mini, maksi i ultra trejl. Specifičnost ove godine je da maksi trejl kreće sa Bjelašnice – 43 kilometra i želimo da uvežemo te dvije planine i komplet ljetnju ponudu u regiji. Mi smo jedina planina u ovom dijelu Evrope koja ima bogatu ljetnju ponudu, mislim na sadržaje. Imamo alpin-koster, bob na šinama dužine 2,5 kilometra, jezero sa pedalinama, loptama za šetnju po vodi, ljetnje sankanje, fudbalske i terene za košarku- istakao je on.

Ljevnaić je rekao da je “Jahorina” ogromno gradilište, da se radi na novim sadržajima tako da će ona nakon realizacije svih započetih projekata biti apolutni turistički lider u regionu.