Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poslovni uspjesi

LKQ Corporation objavila rezultate za prvo tromjesečje 2022. godine

LKQ-Headquarter-North-America-3_cropped (1)

LKQ Europe na području BiH posluje posredstvom SiM Impex kompanije, koja je dio ove velike poslovne mreže postala još 2017. godine

O poslovnim rezultatima i uspješnosti koju je ova korporacija ostvarila u prvom tromjesečju 2022. godine, govore Arnd Franz, generalni direktor LKQ Europe, te Andras Lorincz, generalni direktor LKQ za centralno-istočnu Evropu.

– Veoma smo zadovoljni organskim rastom prihoda koji je LKQ Europe tim postigao tokom Q1, a koji je podstaknut prodajom većih količina robe, ali i višim prodajnim cijenama. Aktivno radimo na rješavanju izazova uzrokovanih pandemijom COVID-19, inflacijom, stalnim prekidima u lancu snabdijevanja i ratom u Ukrajini. Čak i u ovom nestabilnijem tržišnom okruženju, uvjereni smo u našu sposobnost da ove godine postignemo dvocifrene EBITDA marže. Stojimo iza naših kolega u Ukrajini i nastavićemo da im pružamo podršku i pomoć. LKQ nastavlja sa inicijativama za održivost, brinući se o angažmanu zaposlenih, smanjenju emisija i podršci zajednice, rekao je Arnd Franz, generalni direktor LKQ Europe.

Andras Lorincz, izvršni direktor LKQ za centralno-istočnu Evropu (CIE), ovako je komentarisao rezultate u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Ukrajini, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji:

– U regionu CIE tokom prvog kvartala nastavili smo sa našim naporima da korisnicima pružimo usluge visokog kvaliteta. Uprkos rastućoj inflaciji i troškovima energenata koji su takođe uticali na cijenu robe, uspjeli smo da ostvarimo svoj strateški plan. Zaista smo ponosni na to što većina naših filijala u Ukrajini još uvijek radi, a kolege nastavljaju s predanim radom. Naše misli i srca su uz njih, a mi ih podržavamo koliko možemo.

Za detaljnije informacije o rezultatima za prvi kvartal posjetite: LKQ Corporation – LKQ Corporation Announces Results for First Quarter 2022