AS Holding

Mak Zara realizirala svoj prvi izvoz u Švedsku

MakZara (1)

Poslovni partner u Švedskoj u saradnji s kojim se realizira izvoz je Plivit Trade AB, prepoznavši na najbolji način potencijal i kvalitet Mak Zara proizvoda

Mak Zara domaći proizvođač premium brendova pralina i čokolada realizirala je svoj prvi izvoz na tržište Švedske. Radi se o izvozu prepoznatljivog Mak Zara Suhog voća u čokoladi sa dodacima orašastih plodova, a na tržištu ove skandinavske zemlje naći će se ukupno devet različitih proizvoda.

“Sa ovim asortimanom koji izvozimo po prvi put u Švedsku prisutni smo također i kod najvećih trgovačkih lanaca na domaćem tržištu. Ponosni smo na naš tim i ovom prilikom bih uputio jedno veliko hvala svim uposlenicima Mak Zare i kolegama iz AS Holdinga koji su učestvovali u ovom projektu. Zadovoljstvo je veće tim više jer smo ovaj izvoz realizirali u otežanim okolnostima pandemije COVID-19. Izvoz na tržište Švedske potvrda je kvaliteta Mak Zare u smislu postizanja visokih standarda jednog ovakvog zahtjevnog tržišta, ali i potvrda da je «Must Have» priznanje koje smo nedavno dobili od Magazina Instore otišlo u prave ruke. Podsjećam, tada su u decembru prošle godine najznačajniji trgovci u Bosni i Hercegovini za ovaj brend kazali da ga moraju imati na policama njihovih trgovina”, kazao je Armin Hodžić direktor kompanije Mak Zara.

Poslovni partner u Švedskoj u saradnji s kojim se realizira izvoz je Plivit Trade AB, prepoznavši na najbolji način potencijal i kvalitet Mak Zara proizvoda.

Svoj prvi izvoz na tržište EU Mak Zara je realizirala u maju prošle godine, kada su se njeni proizvodi našli na policama trgovina u Holandiji. Godinu ranije Mak Zara se sa svojim čokoladnim pralinama sa suhim šljivama probila na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Mak Zara je prva je bosanskohercegovačka manufakturna proizvodnja belgijske čokolade. Spada u premium brendove, upravo zbog osobenosti koje sa sobom nosi ručna izrada svih proizvoda, sa najkvalitetnijim i biranim čokoladama i punjenjima, specifičnog i ukusno dizajniranog pakovanja. Mak Zara nudi proizvode u tri kategorije – čokolade, praline i suho voće u čokoladi. Kompanija posluje u sastavu AS Holdinga.