Biznis

rekordne brojke

Makarska rivijera krcata gostima, hoteli i privatni smještaji su popunjeni

23/07/2022
Foto: Fokus.ba

Na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi oko 55.000 domaćih i stranih gostiju

Pretposljednji julski vikend na Makarskom primorju protječe sa znatno povećanim prometom na cestama i gužvama u trajektnim pristaništima, a prema podacima turističkih ureda, tamo se odmara oko 55.000 domaćih i stranih gostiju, javlja Hina.

Na državnoj cesti D8 vozi se usporeno u dugim kolonama, s manjim zastojima, dok se velike gužve stvaraju na prilazima turističkim mjestima, a posebno Makarskoj. Na cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je povećan, odvija se bez zastoja i ograničenja s kraćim čekanjima na naplatnim kućicama, dok na cesti Makarska – Vrgorac nema većeg povećanja prometa.

Na liniji Makarska – Sumartin, na kojoj plovi trajekt Ston, u svih pet današnjih i jednom izvanrednom plovidbom je popunjen, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije. S Brača prema Makarskoj trajekt je uglavnom popunjen.

Gužve na trajektima

Na liniji Drvenik – Sućuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, dok su za povratak s Hvara čekanja na ukrcaj prema kopnu vrlo kratka. Na makarskom autobusnom kolodvoru autobusi stižu sa zakašnjenjem, kao i iz Splita, gdje je kašnjenje autobusa u dolasku skoro sat vremena.

Inače, na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi oko 55.000 domaćih i stranih gostiju. Najviše ih je u Makarskoj, oko 16.000, u Baškoj Vodi više od 10.700, u Općini Gradac ih je oko 7600, dok ostali turisti odmor provode u manjim mjestima na Primorju.

Hoteli, prema informacijama iz turističkih ureda i hotelskih kuća, ugošćuju više od 14.000 gostiju, posluju popunjeni, a za nastavak ljetnog odmora preporučuje se prethodna rezervacija smještaja. Kuće za odmor su uglavnom popunjene pa se također preporučuje prethodna rezervacija smještaja, a vrlo malo slobodnih mjesta preostalo je jedino u sobama i apartmanima kod privatnih kuće vlasnika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.