Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FIPA

Marković s Heiderom: BiH je posljednjih godina postala interesantna za njemačke investitore

20221123_104628

Tokom sastanka razgovarano je o organizaciji prezentacija o poslovnom ambijentu i prednostima BiH za ulaganje za njihove kompanije članice, i prosliđivanju svih značajnih investicijskih projekata koje će IHK Bon dostavljati svojim članicam

Direktorica FIPA-e Milica Marković razgovarala je s Arminom Heiderom, direktorom divizije za međunarodne poslove u Industrijskoj i privrednoj komori Bona/Rhein-Sieg distrikta, saopšteno je iz te Agencije.

IHK Bon/Rhein-Sieg distrikt ima 55.000 kompanija članica iz sektora industrije, trgovine i usluga.

Bosna i Hercegovina je posljednjih godina postala interesantna zemlja za njemačke investitore, koji daju važan impuls privrednom rastu i zapošljavanju u BiH.

Tokom sastanka razgovarano je o organizaciji prezentacija o poslovnom ambijentu i prednostima BiH za ulaganje za njihove kompanije članice, i proslijeđivanju svih značajnih investicijskih projekata koje će IHK Bon dostavljati svojim članicam.

Marković je također održala nekoliko sastanaka s njemačkim kompanijama iz Sjeverne Rajne-Vestfalije, kao i na sajmu PMRExpo 2022, tokom kojih su im predstavljene informacije o lokacijama za ulaganje, zakonodavstvu koje se odnosi na strane investitore, ugovorima o trgovini i operativnim troškovima.