Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kampanja podrške

Mastercard i SOS Dječija sela u BiH udruženi kroz mjesečne online donacije

mastercard sos djecija sela bih

SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja

Kompanija Mastercard u BiH u saradnji sa internacionalnom humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH drugu godinu za redom pokreće kampanju podrške online donacija putem web platforme sos-ds.ba/doniraj-facebook/.

Putem ove platforme svaki Mastercard korisnik u BiH biće u mogućnosti da odabere određeni iznos sredstava koji želi mjesečno da donira i tako pruži lični doprinos kontinuiranom obezbjeđivanju sredstava za još kvalitetnije uslove života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.

S ciljem dodatne podrške i podsticaja Mastercard korisnika da se opredjele za ovaj praktičan, siguran i dugoročan vid doniranja, kompanija Mastercard će donirati isti iznos za svaku prvu donaciju korisnika u periodu od 12.12.2022. do 28.02.2023. godine.

“Ohrabreni smo jer vidimo da je prepoznat trud koji ulažemo u poticanje redovnog online doniranja jer za nas to predstavlja održiviji način da dugoročno uspostavimo odnos sa donatorima te obezbjedimo kontinuitet finansiranja, ne samo svakodnevnih životnih potreba djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH, nego da možemo omogućiti i druge važne programe koji potiču zdrav razvoj, učenje i sretnije odrastanje djece i mladih o kojima brinemo”, rekao je Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH.

„Prijateljstvo koje smo u protekloj godini izgradili sa SOS Dječijim selima u BiH za nas predstavlja najbolji primjer kako se ključne prednosti digitalnih tehnologija i digitalnih plaćanja mogu staviti u svrhu dobročinstva. Nadam se da ćemo na ovaj način motivisati i nove donatore korisnike Mastercard kartica da nam se pridruže u stvaranju boljih prilika i omogućavanju kvalitenijih uslova života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH”, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja. Topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a doniranjem sredstava preko donatorske platforme biće obezbjeđen kontinuitet finansiranja još kvalitenijih uslova uslova života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.