Biznis

32 vrtića

MAZA u vrtićima širom Bosne i Hercegovine

30/10/2019

"Igramo se, učimo i družimo sa ovom divnom djecom, a sve na kraju zasladimo MAZOM i palačinkama, uz vrijedne poklone"

Uz igru, muzikoterapiju, bojanke i nagradne igre, najpopularniji domaći kremni namaz MAZA, počeo je prošle sedmice s realizacijom edukacijskog i društveno korisnog projekta u 32 vrtića širom Bosne i Hercegovine.

Prošle sedmice radionica je održana u “Javnoj ustanovi za zaštitu djece i omladine Pazarić”, prilikom koje je donirana tromjesečna zaliha MAZE. Učenje uz igru i pjesmu, te donacija MAZE upriličena je i u Banjoj Luci u vrtiću “Maslačak”.

“Igramo se, učimo i družimo sa ovom divnom djecom, a sve na kraju zasladimo MAZOM i palačinkama, uz vrijedne poklone. Ovo je jedno zaista sjajno iskustvo. Mališani su dobili MAZA bojanke i bojice, tako da su na interaktivnim radionicama bojenja i crtanja dali svoj doprinos u realizaciji projekta. Posebno raduje što nam je pružena prilika da se igramo i družimo sa djecom koja imaju teškoće u razvoju. Pri tome koristimo metodologiju muzikoterapije, koja se uspješno primjenjuje za aktivaciju i uključenje djece sa teškoćama u razvoju. Ovim putem se zahvaljujemo svim vrtićima na angažmanu u realizaciji ovog projekta i nadamo se da ćemo na ovaj način potaknuti i druge na slične aktivnosti”, izjavio je Ismar Borčak brend menadžer za Mazu u kompaniji AC Food.

Projekat obuhvata vrtiće u Sarajevu, Zenici, Banjoj Luci, Mostaru, Bijeljini, Prijedoru, Konjicu, Pazariću i Tuzli.

MAZA je premium kremni namaz od lješnjaka, inovativnih i kvalitetnih sastojaka sa visokim procentom lješnjaka, manje šećera i bez palminog ulja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.