Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

McCann Sarajevo jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH

mccan

Na ovogodišnjem, dvanaestom izboru “Najpoželjniji poslodavac” koji je u organizaciji Kolektiv d.o.o. – Posao.ba večeras održan u Sarajevu, kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH u Sektoru marketinga i PR-a izabran je McCann Sarajevo, agencija koja na bh. tržištu uspješno posluje već 20 godina, a članica je I&F McCann grupe.

U jakoj konkurenciji, između 700 nominovanih poslovnih subjekata, McCann Sarajevo uspio se pozicionirati u top 45 poslodavaca u BiH.

U dvomjesečnom online istraživanju, koje je sprovedeno u februaru i martu ove godine, učestvovali su ispitanici iz svih dijelova zemlje. Za kandidovane kompanije glasali su na osnovu lične percepcije koliko su ulagale u upravljanje ljudskim potencijalima, kakav imidž imaju u javnosti te na osnovu procjene brendinga poslodavca, navodi se u saopćenju McCann-a Sarajevo.

U rangiranju kompanija koje nude optimalne uslove za rad i razvoj karijere, među vodećim kriterijima bili su: pozitivno radno okruženje i dobar tretman zaposlenih, sigurnost zadržavanja posla, visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, visina plate i ostale beneficije.

Na ceremoniji dodjele priznanja jednog od najvažnijih događaja u bh. poslovnoj zajednici, na kojem su osim predstavnika najuspješnijih kompanija, prisustvovali i oni iz vladinog sektora, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, ovo prestižno priznanje za McCann Sarajevo primila je managing director McCann Sarajevo Vesna Vlašić Jusupović.

– Ovo je potvrda da kreiramo stimulativan radni ambijent za postojeće uposlenike, ali da nas takvim prepoznaju i svi oni koji bi željeli sebe vidjeti na nekoj od pozicija u agenciji. Snaga ljudi, slogan je kojim obilježavamo dvodecenijski uspjeh na svim našim tržištima, a to je upravo vodeća vrijednost u radu naše Grupe – istaknula je ona.