Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fokus.ba saznaje: McDonalds planira otvoriti tri nova objekta u BiH

mcdrad1

Jedna od najvećih multinacionalnih kompanija u svijetu McDonalds u narednom periodu planira širenje poslovne mreže u BiH, potvrdio je za Fokus.ba Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija u predstavništvu ove kompanije u BiH.

“Trenutno McDonalds u BiH posluje sa ukupno tri objekta u Sarajevu i Mostaru. Očekujemo skoro izdavanje građevinske dozvole za još jedan drive objekat u Sarajevu, u neposrednoj blizini dvorane Zetra, a radimo i na projektu Drive restorana u Mostaru. Cilj nam je u naredne tri godine otvoriti još tri restorana”, kazao je Hadžiarapović za Fokus.ba.

Kako je dodao, novi objekti će imati i nove sadržaje. Korisnicima će biti omogućeno naručivanje i plaćanje posredstvom potpuno digitaliziranih kioska.

“Bit će tu i sadržaja za najmlađe kojima želimo omogućiti zabavu u interaktivnim igraonicama”, istakao je Hadžiarapović.

McDonalds u BiH posluje šest godina, a kao i druge kompanije i investitori, suočavaju se sa brojnim problemima u administrativnom sistemu u BiH.

“Uprkos već uobičajenim problemima, sa kojima se suočavaju kompanije u BiH, a to su česte izmjene propisa, složene procedure izdavanja dozvola, visoki nameti, naša kompanija posluje pozitivno i u skladu sa planovima i projekcijama. Izuzetno smo zadovoljni što su naši gosti prepoznali standarde i kvalitetu naše ponude”, zaključio je Hadžiarapović.