Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

McDonalds pored burgera nudi i priliku za zaradu

hamburger

Tokom prošle godine cijena dionica McDonalds-a je porasla čak 26%, a prema Financial Times-u, do kraja ove godine bi mogla da poraste dodatnih 14%.

Iskoristite priliku i uzmite besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi i zaradite na cijeni dionica McDonalds-a.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

McDonald’s je odlučio da proširi svoje tržište i na Aziju. Nedavno je objavljeno da će ovaj gigant među restoranima brze hrane u Kini, Hong Kongu i Južnoj Koreji u narednih 5 godina otvoriti 1500 novih restorana. U ovoj regiji McDonald’s već ima 2800 restorana ali fokus ovog novog plana biće uglavnom Kina.

Kina je trenutno treće po veličini tržište McDonald’s-a, iza SAD-a i Japana, ali se kompanija nada da će se Kina uskoro popeti na drugo mesto, što ne bi trebalo da predstavlja prevelik problem jer ova zemlja ima najveću stopu rasta kada je u pitanju potrošnja njenih proizvoda. Tokom prvog kvartala prodaja u već postojećim restoranima porasla je 3.6%, što je između ostalog uticalo i na rast cijene dionica ove kompanije.

Pored toga, nedavno objavljen izveštaj o poslovanju tokom prvog kvartala ove godine pokazao je bolje rezultate nego što su ekonomisti očekivali. Nova platforma u ponudi ovog lanca restorana brze hrane koja obuhvata cijelodnevni doručak pokazala se više nego uspješnom.

U cilju uspješnije borbe sa konkurencijom kao što su Chipotle Mexican Grill i Shake Shack, McDonalds je od oktobra prošle godine omogućio svojim gostima da tokom cijelog dana mogu da naruče jela koja su se ranije nudila u meniju doručka samo u prijepodnevnim satima. Ovaj potez značajno je povećao prodaju, a samim tim i zaradu.

Tokom prvog kvartala McDonalds je ostvario prihod od 5.9 milijardi dolara. Rast zarade na godišnjem nivou je bio nevjerovatnih 46%, a prihodi od franšiza su porasli 5% na 2.15 milijardi dolara.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.