Biznis

sletjet će samo dva aviona

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Danas letovi iz Dubaija i Zagreba

23/03/2020

Kompanija Turkish Airlines ranije je objavila da obustavlja skoro sve letove, te u petak, 27. marta, imaju posljednji let za Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će sletjeti dva putnička aviona, iz Dubaija i Zagreba, te su planirani i povratni letovi za te destinacije.

Kompanija Turkish Airlines ranije je objavila da obustavlja skoro sve letove, te u petak, 27. marta, imaju posljednji let za Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

I kompanija Qatar Airways obustavila je sve letove do Sarajeva do 1. maja, tako da u ovom trenutku na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prometuje samo još nekoliko aviokompanija, ali reducirano.

Iz Međunarodog aerodroma Sarajevo podsjećaju da je u zgradu Terminala dozvoljen ulazak samo putnicima i zaposlenicima Aerodroma, te zaposlenicima drugih poslovnih subjekata i institucija koje posluju na Aerodromu.

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put, kako navode, treba da se zadrže na parkingu MAS-a.

– Poduzete su sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prenosa oboljenja, te zaštitili, prije svega, naše zaposlenike, kolege iz drugih organizacija, putnike i posjetitelje i u stalnom smo kontaktu sa svim nadležnim institucijama. Redovno se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici – kazala je Bagarić.

S obzirom na to da se situacija vezano za letove konstantno mijenja, sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

– One koji planiraju dolazak u BiH, molimo da za sva pitanja o uvjetima ulaska u zemlju kontaktiraju Graničnu policiju BiH, te Federalnu upravu za inspekcijske poslove, po pitanju mjera koje se provode prilikom ulaska – kazala je Bagarić.

Promet roba preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo se nastavlja, uz smanjen broj dnevnih, odnosno sedmičnih letova. U smislu smještajnih kapaciteta, Sektor cargo usluga MAS raspolaže sa više od 800m2 skladišnog prostora, rashladnim komorama te multifunkcionalnim prostorom za smještaj kvarljivih roba, površine 250m2. – poručuju iz MAS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.