Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međunarodna potvrda efikasnosti Bosnalijekovog proizvoda

Na Bosnalijekovom satelit simpoziju, predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije profesor doktor Leonid Lazebnik je održao izlaganje na temu „Uloga Enterofuryla u eradikaciji Helicobacter pylori“.

Ugledni ruski profesor Lazebnik je kroz svoje izlaganje prisutne stručnjake detaljno upoznao sa svojim iskustvima liječenja Helicobacter pylori s Enterofurylom.

“Mi u Rusiji imamo pozitivna iskustva sa Enterofurylom i njegov učinak je potvrđen. Stoga je naša nacionalna preporuka za liječenje Helicobacter pylori Enterofuryl, koji koristimo širom naše zemlje”, rekao je između ostalog uvaženi prof. dr. Lazebnik.

lazebnik i uzunovic

Profesor Lazebnik je u susretu sa medijima istakao zadovoljstvo u radu sa najvećom bh. farmaceutskom kompanijom Bosnalijek te dodao, “Razgovarao sam sa direktorom Bosnalijeka o mogućnostima organizacije internacionalnog konzilija za Enterofuryl, jer Helicobacter pylori nije pokazao rezistenciju na ovaj lijek.”

Bosnalijekov satalit simpozij na temu „Uloga Enterofuryla u eradikaciji Helicobacter pylori“ održan je u sklopu 5.kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH u Mostaru, 13. juna 2015. godine.

U cilju pružanja kontinuirane podrške značajnim stručnim skupovima, Bosnalijek je bio srebrni sponzor Petog kongresa gastroenterologa i hepatologa BiH s međunarodnim učešćem, koji se održao u Mostaru u periodu od 11. do 14. juna 2015. godine.

Prof. dr. Lazebnik je ugledni ruski profesor sa Moskovskog državnog Univerziteta za medicinu i prevenciju, doktor medicinskih nauka, šef Odjela za terapiju, prevenciju i gerijatriju i predsjednik Gastroenterološkog naučnog društva Rusije.

Na Kongresu su bile zastupljene teme iz svih oblasti gastroenterologije i hepatologije, te pripadajućih dijelova radiologije i endoskopije, s posebnim osvrtom na svjetske novitete.

Osim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine kongres je okupio i vrhunske stručnjake iz regije i cijelog svijeta, što je bila odlična prilika za razmjenu iskustava i ideja i uspostavljanje saradnje kako u praktičnom tako i u naučnom smislu.