Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međunarodni sajam namještaja u Sarajevu posjetilo 25.000 ljudi

sajam namjestaja interio – skenderija

Međunarodni sajam namještaja – INTERIO, 34. po redu, koji je u proteklih pet dana u Centru Skenderija u Sarajevu okupio dvadesetak izlagača, posjetilo je oko 25.000 ljudi što je, prema riječima organizatora, izuzetno velika posjećenost kada je u pitanju ovakav tip sajamske manifestacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Svih pet dana ulaz na sajam je za posjetioce bio slobodan i to je za njih bila prilika da obave razgovore sa proizvođačima, obave kupovinu, ali i vide čime BiH raspolaže kada je u pitanju drvna industrija.

Izložbeni prostor postavljen je na 2.500 kvadratnih metara, a organizatori su najavili da će uložiti napore da do sljedeće godine obnove sajamsku dvoranu, čija je površina 5.000 kvadrata, čime bi izložbeni prostor bio na preko 10.000 kvadratnih metara.

“Ono čime smo zadovoljni, za razliku od prošle godine kada nismo ni održali sajam, je da je ove godine i posjećenost bila zaista velika i po nekim našim procjenama sajam je u ovih pet dana sigurno posjetilo oko 25.000 posjetilaca, što je kada je u pitanju sajam namještaja jako veliki broj”, rekao je Kapo.

Izrazio je nadu da će iduće godine posjetiteljima ponuditi još veći prostor u kojem bi se i duže zadržali.

“Moramo raditi na tome da ove sajmove dižemo na još veći nivo kako bi vratili taj neki stari sajamski život u Sarajevu”, kazao je Kapo.

Međunarodni sajam namještaja – INTERIO, otvoren je u srijedu, čime je obnovljena ova značajna sajamska manifestacija, koja se prošle godine nije održala.

Sajamska manifestacija održava se uz podršku Ministarstva privrede i Vlade Kantona Sarajevo. Ove godine je pripremljen i veliki broj iznenađenja i nagradne igre za posjetioce sajma, a proglašenje dobitnika nagrada biće upriličeno u prostoru sajma danas u 18 sati.

Međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja i prateće industrije – INTERIO – otvoren je 15. marta, a posjetitelji će izloženi namještaj moći pogledati još danas do 19 sati. INTERIO je centralno mjesto prezentacije sljedećih proizvoda i usluga: namještaj svih vrsta, kompletna oprema za unutrašnju dekoraciju stambenih i poslovnih prostora, rasvjeta, podovi, podne prostirke, strojevi i alati za šumsku i drvnu industriju, oprema za zaštitu šuma, oprema za projektovanje u šumarstvu, mašine i alati za obradu drveta, repromaterijal za drvnu industriju, namještaj i oprema za vanjsko uređenje, podne obloge, rasvjeta, baštenska galanterija, baštenski namještaj, bazeni i oprema za bazene…