Merkur osiguranje rebrendingom predstavilo novi koncept poslovanja

merkur_osiguranje_3
FOTO D. Begović / Fokus.ba

Pred brojnim zvanicama, klijentima, predstavnicima medija i partnerskih kompanija na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu Merkur osiguranje je večeras predstavilo novi koncept poslovanja.

Osim vizuelnog i sadržajnog rebrendinga, prezentirane su inovativne usluge i paketi za korisnike uz poruku da Merkur osiguranje obezbjeđuje održivu i dugoročnu radost življenja.

“Naš brend je unikatan, moćan i emotivan, a dopunama naših usluga spremni smo na najvišem nivou odgovoriti tržišnoj situaciji koja je izazovnija nego ikada“, istakla je Sabina Mujanović, predsjednica uprave Merkur osiguranja u BiH.

Predstavljeni su i novi proizvodi prilagođeni stvarnim potrebama korisnika usmjereni na prevenciju, zdravstvene usluge i njegu – Fit4life koji klijentima omogućavaju bolju kvalitetu života. Novitet je i Merkur LifeStyle, čija će podružnica biti uspostavljena i u našoj zemlji, a upošljavat će doktore, sportske stručnjake, terapeute i masere.

merkur_osiguranje_tarik_filipovic

Večeras je istaknuto da će Merkur u budućnosti posebnu pažnju posvetiti najmlađim članovima društva implementiranjem nekoliko inovativnih projekata.

merkur_osiguranje_4

“Sretni smo da možemo najaviti da ćemo uskoro pružati besplatne preventivne sportske preglede djece u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci. Stručnjaci iz Austrije će, u saradnji sa lokalnim profesorima sporta vršiti provjeru fizičke spremnosti djece, njihovog držanja i osigurati individualne savjete u cilju unapređenja zdravlja djece“, rekla je Mujanović.

Merkur osiguranje je najavilo i projekat “U zdravim školama, zdrava djeca“ u kojem će moći učestvovati sve osnovne škole iz BiH s prijedlozima aktivnosti koji promoviraju zdrav stil života.

“Dvaput godišnje imat ćemo bh. izadnje koji će sadržavati obilje korisnih savjeta i utjecati na jačanje svijesti o zdravim životnim navikama s ciljem da imamo zdravu populaciju. Svako izdanje obrađivat će teme usmjerene na wellness, zdravlje i prevenciju, vodeći računa o raznim aspektima ishrane, detoksikacije, zdravlja uopće, a naročito zdravlja djece”, istakao je Ermin Nuhić, predsjednik uprave Merkur International Holding AG-a.