Biznis

MFS – EMMAUS obilježava 17 godina rada

31/03/2016

Obavještavamo javnost i medije da će u subotu, 2. aprila 2016. godine, u sjedištu Međunarodnog fonda solidarnosti – EMMAUS u Doboj Istoku s početkom u 10:00 sati, biti održana manifestacija povodom obilježavanja 17 godina rada.

U prostorijama radnookupacione terapije Prihvatnog centra Duje u 10:30 će biti prezentovane aktivnosti Udruženja i dodjela priznanja prijateljima, uz prigodan program za goste i korisnike centra. Nakon svečanog ručka za sve goste i promocije samoodrživosti i prijateljstva, u 18:00 sati počinje dodjela priznanja uposlenicima i volonterima, večera te prigodno druženje.

Tokom trajanja manifestacije, održat će se i osmi Memorijalni malonogometni turnir za djecu “Franco Bettoli 2016”, u čast velikog humaniste i nekadašnjeg predsjednika EMMAUS International.

„MFS – EMMAUS je u svom dosadašnjem radu na neki način obilježio humanitarni rad u BiH. Povjerenje koje smo izgradili sa donatorima, institucijama, ali i prije svega sa građanima, omogućilo nam je da kroz naše projekte u ovih 17 godina pomognemo desetinama hiljada ljudi kojima je pomoć potrebna. Zato s pravom mogu kazati da se dobro boljim vraća“, istakao je direktor MFS-EMMAUS, Hamzalija Okanović.

Tokom dugogodišnjeg djelovanja u BiH i široj regiji, MFS-EMMAUS je realizirao niz projekata kojima je pružena pomoć hiljadama korisnika, uključujući izbjeglice, raseljena lica, žrtve trgovine ljudima, stare i iznemogle osobe, beskućnike, licima sa invaliditetom, mlade iz ugroženih/rizičnih grupa, i drugih lica u stanju socijalnih, zdravstvenih i drugih potreba.

Danas, sa mrežom ureda u Doboj Istoku, Sarajevu i Srebrenici, i sa 220 uposlenih radnika MFS-EMMAUS predstavlja jednu od vodećih organizacija u nevladinom sektoru u BiH. Od okotobra 2008. godine MFS-EMMAUS posjeduje Certifikat ISO 9001:2008, što je samo potvrda kvaliteta pruženih usluga korisnicima iz Bosne i Hercegovine.
Pozivamo novinare i medijske ekipe da zabilježe ovaj, za bosanskohercegovački humatirani rad u cjelini, važan događaj.

Centralni ured MFS – EMMAUS se nalazi na adresi Duje bb, 74 207 Klokotnica – Doboj Istok, BiH.

MFS – EMMAUS u 2015. godini u brojkama:

9.180 porodica u BiH dobilo materijalnu pomoć tokom 2015. godine od MFS – EMMAUS.
1.213 djece siročadi širom BiH prima stalnu mjesečnu finansijsku pomoć.
800 djece siročadi dobilo školske torbe sa osnovnim sadržajem.
64 kuće izgrađene ili obnovljene za socijalno ugrožene porodice.
400 korisnika različitih socio-zdravstvenih patologija u Prihvatnom centru Duje dobiva stalnu njegu.
549 djece dobilo stipendije za školovanje u osnovnim školama u Burkini Faso – Afrika.
300 korisnika Narodne kuhinje u Doboju.
38 djece ima internatski smještaj u Srebrenici.
20 korisnika prima stalnu kućnu njegu.
100 djece u Dnevnim centrima u Potočarima i Zvorniku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.