Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prozivođač guma

Michelin u pogonima u Evropi počeo proizvoditi maske i vizire

Michelin maske

Pored hirurških maski, Michelin radi i na proizvodnji višekratnih maski, a krenula je i proizvodnja polikarbonatnog vizira koji može biti steriliziran

Prozivođač guma Michelin, u okviru borbe protiv pandemije novog koronavirusa koji je zahvatio skoro cijeli svijet, u deset svojih proizvodnih pogona u Evropi počeo je s proizvodnjom maski i vizira, javlja Anadolu Angecy (AA).

U saopćenju kompanije navodi se kako su željeli doprinijeti globalnoj borbi protiv zaraze koronavirusom.

Michelin je u deset proizvodnih pogona u Evropi počeo s proizvodnjom maski i vizira, ključne opreme u borbi protiv opasnosg virusa.

Kompanija sve svoje kapacitete je usmjerila ka proizvodnji maski i vizira koji će biti podijeljeni medicinskim radnicima i uposlenicima Michelina.

U saopćenju se navodi kako je Michelin proizvodnju hirurških maski počeo u pogonima smještenim u Francuskoj, Poljskoj i Rumuniji. U narednih nekoliko sedmica namjeravaju u borbu protiv COVID-19 uključiti i proizvodne pogone u Sjevernoj Americi.

Pored hirurških maski, Michelin radi i na proizvodnji višekratnih maski.

Tako je u rekordnom vremenu krenula proizvodnja maski ”OCOV FMP1” i ”FMP2” koje se, zahvaljujući zamjenjivim filterima, mogu koristiti i 100 puta.

Do maja namjeravaju sedmično proizvoditi milion maski, a do kraja juna više od pet miliona.

Michelin je počeo i s proizvodnjom polikarbonatnog vizira koji može biti i steriliziran. Michelin u posljednje vrijeme aktivno učestvuje i na projektima proizvodnje respiratora, dijelova medicinske opreme, jastuka za pozicioniranje tijela pacijenata i dezinficijensa.