Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Ministar Dedić sa predstavnicima firme “Zlatni med”

01/06/2017

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sastao se sa predstavnicima kompanije ‘Zlatni med’ iz Sanskog Mosta.

Razgovarano je o certifikaciji proizvoda, poticajnoj politici u oblasti pčelarstva, ali i reformskom setu zakona u oblasti poljoprivrede na kojem Ministarstvo trenutno radi.

Kompanija Zlatni med trenutno raspolaže sa 700 košnica, a plan je da već naredne godine taj broj dosegne 1.500. Predstavnici te firme na sastanku istakli su da u narednom periodu planiraju značajno širenje proizvodnih i prerađivačkih linija, kreiranje novih proizvoda od meda, kao i otkup meda od drugih proizvođača u FBiH.

Ministar Dedić je istakao svoje zadovoljstvo predstavljenim projektom i planovima te firme, kao i angažmanom njenih predstavnika u jačanju pčelarskog sektora.

– Drago mi je da ova firma planira raditi po najsavremenijim metodama proizvodnje, ispunjavajući sve standarde u ovoj oblasti, sa kontinuiranim ulaganjem u lanac od proizvodnje, preko prerade, pa do distribucije. Dobra organizacija u ovom sektoru i potvrda kvaliteta proizvoda, ključ su uspjeha. Med i proizvodi od meda naša su velika šansa za razvoj – rekao je ministar Dedić.

Razgovarano je i o registraciji proizvođača meda, pčelarskim vozilima odnosno transportu pčela, kao i veterinarskim analizama u tom sektoru, saopćeno je iz Federalnog minstarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.