Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skočila nabavna cijena

Ministar Lakić otkrio hoće li doći do povećanja cijene plina

plin gas
Foto: Pixabay
Ilustracija

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić poručio je da Vlada Federacije BiH i resorno ministarstvo i na taj način žele zaštititi građane

U Federaciji Bosne i Hercegovine u naredna tri mjeseca neće doći do povećanja cijena plina, iako je došlo do povećanja nabavne cijene plina.

Ta je odluka donesena nakon što je ovlašteni snabdijevač plinom dobio cijene za drugi kvartal ove godine, a koje su uvećane u odnosu na prethodni period, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić poručio je da Vlada Federacije BiH i resorno ministarstvo i na taj način žele zaštititi građane.

-Ne možemo utjecati na globalna dešavanja niti na rast cijena na svjetskom tržištu, ali dajemo sve od sebe da osiguramo redovno, stabilno i sigurno snabdijevanje prirodnim gasom za građane Federacije BiH. Konstantno pratimo cijene energenata i, koliko nam to mogućnosti dozvoljavaju, preuzimamo dio tereta kako bismo građane poštedjeli posljedica globalnih promjena – izjavio je ministar Lakić.