Potpisan sporazum

Ministarstvo privrede KS osiguralo 178.000 KM preduzeću “Butmir”

jeleskovic

Za naredni period najavio je i intenziviranje saradnje jer su za sljedeću budžetsku godinu planirane određene investicije koje za cilj imaju dalji razvoj ovog poljoprivrednog dobra

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog preduzeća Poljoprivredno dobro „Butmir“ Asad Jelešković potpisali su danas u prostorijama ovog preduzeća Sporazum o finansiranju projekta „Nabavka muzne opreme i laktofriza“.

– Vrijednost opreme je 178.000 KM, a njena nabavka će biti u potpunosti finansirana iz sredstava Ministarstva privrede KS – kazao je ministar Bašić.

Dodao je kako je današnje potpisivanje sporazuma ustvari potvrda uspostavljanja bliže saradnje između resornog ministarstva i ovog preduzeća.

Za naredni period najavio je i intenziviranje saradnje jer su za sljedeću budžetsku godinu planirane određene investicije koje za cilj imaju dalji razvoj ovog poljoprivrednog dobra.

– Upotreba ove opreme značajno će doprinijeti unapređenju kvaliteta muže i čuvanja mlijeka do momenta njegove isporuke – kazao je direktor Jelešković.

Zahvalio se Vladi, Ministarstvu i ministru Bašiću na konkretnoj podršci ovom najstarijem kantonalnom javnom preduzeću koje djeluje punih 126 godina.

Nakon potpisivanja, ministar Bašić i njegovi saradnici su u pratnji menadžmenta preduzeća obišli nedavno nabavljene laktofrize, prostor za čuvanje mlijeka te štale gdje su smještene muzne krave i telad, saopćeno je iz Pres-službe KS.