Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Javni poziv

Ministarstvo privrede KS osiguralo još 150.000 KM za podršku organizaciji poslovnih sajmova

delic

Javni poziv otvoren je do 30. juna ove godine

Ministarstvo privrede Kantona Sarajvo objavilo je danas Javni poziv za sufinansiranje (dijela troškova) programa i projekata poslovnih subjekata (obrt, d.o.o.) za organiziranje poslovnih sajmova ili sličnih manifestacija u svrhu promocije poslovnih subjekata i razvoja privrede u Kantonu Sarajevo za 2022., “Poslovni sajmovi 2022”.

Javni poziv objavljen je u okviru programa podrške organizaciji poslovnih sajmova i sličnih manifestacija s ciljem promocije privrede i privrednih subjekata, kao i rasta i razvoja ukupnog poslovnog ambijenta na području Kantona Sarajevo.

Ranije ovog mjeseca objavljen je isti javni poziv po kojem prijavu projekata i programa imaju neprofitne organizacije, tako da je objavom ovog javnog poziva zaokružen proces podrške svima koji se bave organizacijom poslovnih sajmova i sličnih manifestacija.

– Ministarstvo privrede u kontinuitetu radi na jačanju promocije poslovanja i poslovnih subjekata na području Kantona. Aktivno podržavamo sve one koji donose dodatnu vrijednost i mogućnost – naveo je ministar privrede KS Adnan Delić.

Dodao je i da je za realizaciju podrške u organizaciji poslovnih sajmova po ovom Javnom pozivu Ministarstvo osiguralo 150.000 KM, što je uz 100.000 KM osiguranih za neprofitne organizacije ukupno 250.000 KM za podršku organizaciji poslovnih sajmova i manifestacija u 2022.

Javni poziv otvoren je do 30. juna ove godine, a zajedno s pratećim obrascem za prijavu, dostupan je na stranici Ministarstva privrede na LINKU.