Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miroslav Mišković prodao Delta City za 200 miliona eura

miroslav miskovic

Kompanija Delta Holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta City u Beogradu i Podgorici, javlja B92.

Kupac je južnoafrički investicioni fond Hyprop Investments Limited, koji je objavio da je od srbijanske kompanije Delta Real Estate, koja je deo Delta Holdinga, kupio tržne centre Delta City u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona eura.

Kako navodi kupac, Delta City u Beogradu je kupljen za 127,75 miliona eura, od čega je 112 miliona prodajna cijena, dok će sa nešto manje od 16 miliona eura biti isplaćeni postojeći dugovi bankama.

Delta City u Podgorici prodat je za 75 miliona eura, od čega je 60 miliona cijena za sam objekat dok će sa nešto manje od 15 miliona eura biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Kupovina je, kako se navodi u saopštenju Hypropa, podijeljena između same kompanije, koja je postala vlasnik 60 odsto udjela u oba tržna centra, dok je ostatak od 40 procenata kupila kompanija Homestead Group Holdings Limited, povezana sa Louisom Norvalom, koji je jedan od direktora kompanije Hyprop.

 

Predsjednik kompanije Miroslav Mišković izjavio je nedavno za “Danas” da je menadžment Delta Holdinga u ozbiljnim pregovorima za prodaju tržnih centara Delta City na Novom Beogradu i u Podgorici, uz objašnjenje da se svi ti i slični potezi u posljednje vrijeme povlače “jer nije dobro da sva jaja budu u jednoj korpi”.