Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mađarska kompanija

MOL Grupa povisila procjenu dobiti u 2020. zbog akvizicija

A platform in the Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli Area, Azerbaijan, in 2010.

Prošle sedmice mađarska je kompanija povisila procjenu ovogodišnje čiste CCS EBITDA (dobit prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije, prilagođene za vrijednost zaliha), s oko 2,3 milijarde na 2,4 milijarde dolara

MOL Grupa povisila je procjenu dobiti za 2020. godini na 2,4 milijarde do 2,6 milijardi dolara zbog kupnje Chevronova udjela u naftnom polju ACG na Kaspijskom jezeru te naftovoda prema Turskoj BTC.

“Smjernica normalizirane čiste CCS EBITDA podignuta je na 2,4 do 2,6 milijardi dolara u 2020. godini kako bi uvažila doprinos nedavnih akvizicija počevši od druge polovine 2020.”, navodi se u MOL-ovu izvještaju za Budimpeštansku burzu.

“Očekuje se da će se nakon toga EBITDA postupno približiti razini od tri milijarde dolara do 2023. godine jer će sva tri poslovna segmenta vidno povećati svoje doprinose”, stoji u MOL-ovom izvještaju.

Prošle sedmice mađarska je kompanija povisila procjenu ovogodišnje čiste CCS EBITDA (dobit prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije, prilagođene za vrijednost zaliha), s oko 2,3 milijarde na 2,4 milijarde dolara.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci čista CCS EBITDA na razini grupe smanjena je osam posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i iznosila je 1,8 milijardi dolara.

Neto dobit pripisiva dioničarima iznosila je u razdoblju od januara do septembra 186 milijardi forinti (615,4 milijuna dolara) i smanjena je 17 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Ukupni operativni prihodi porasli su dva posto, na 3.895 milijardi forinti.