Biznis

 Agencija za bankarstvo FBiH

Moratorij za kredite proružen za dva mjeseca

06/06/2020

Mahmuzić je naveo da je odluka o produženju moratorijuma, kojom se daje dodatni prostor klijentima i bankama, usvojena 28. maja

 Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBiH) produžila je moratorij na kredite za još dva mjeseca iako je Vlada proglasila prestanak prirodne nesreće, rekao je direktor Agencije Jasmin Mahmuzić.

Mahmuzić je naveo da je odluka o produženju moratorija, kojom se daje dodatni prostor klijentima i bankama, usvojena 28. maja.

“Od dva mjeseca od dana prestanka stanja prirodne nesreće, klijenti s bankama mogu ugovoriti primjeren modalitet koji će pomoći da uspostave održiv model poslovanja i uredno izmirenje kreditnih obaveza”, rekao je Mahmuzić za Dnevni avaz.

On je dodao da su svi uslovi propisani odlukom za dobijanje moratorija ili druge posebne mjere ostali nepromijenjeni, što znači da je izmjenama i dopunama odluke, bankama omogućen dodatni period za pronalaženje modaliteta klijentima za izmirenje kreditnih obaveza s ciljem prilagođavanja poslovanja u nastalim uslovima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.