Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MS&WOOD: Mladi inženjeri i učenici posjetili Sajam drveta u Klagenfurtu

Sajam u Klagenfurtu

Bosanskohercegovački proizvođač namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) iz Fojnice organizovao je obilazak Sajma drvoprerađivačke industrije i šumarstva u Klagenfurtu za uposlenike i učenike srednje škole u ovom gradu. Grupu su sačinjavali mladi inženjeri i poslovođe ove fabrike, kao i pet učenika koji su protekli mjesec proveli u pogonima MS&WOOD-a na ferijalnom radu.

“Ova posjeta je dio edukacijskog programa naše kompanije koji traje već nekoliko godina, a kojim nastojimo, između ostalog, i posjetama međunarodnim sajmovima naše sadašnje, ali i buduće uposlenike, mlade ljude koji već rade ili se još školuju i obavljaju praksu kod nas, dodatno obučiti i pripremiti za visokosofisticirane poslove obrade drveta. Nakon posjeta sajmovima u Hannoveru i Kelnu, na red je došao i sajam u Klagenfurtu, a radi se o jednom od vodećih strukovnih sajmova za sektor šumarstva i drvoprerađivačku djelatnost u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi”, izjavio je Muhamed Piav direktor MS&WOOD.

“Holzmesse” (Sajam drveta) se održava svake dvije godine, a ovogodišnji susret šumara i drvoprerađivača bio je podijeljen u dva segmenta: “International Wood Fair” i “Holz&Bau Klagenfurt”.

Više od 500 izlagača iz 22 zemlje predstavili su svoju paletu proizvoda i usluga na površini od 30.000 m2 izložbenog prostora. Predstavljeni su proizvodi iz područja šumarstva i tehnologije za pilane, zatim bioenergije, logistike, tehnike građenja od drveta, stolarije i opreme za stolare.