Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Po uzoru na Goricu

Na adresi Dodikovog preduzeća osnovana nova firma: Kako Igor zaobilazi američke sankcije

porodica dodik sankcije
FOTO. Capital.ba

Banke u RS i FBiH počele su krajem marta sa gašenjem računa pravnim i fizičkim licima koja su pod sankcijama SAD-a

Rođak porodice Dodik Mirko Dobrić, koji je sa Igorom Dodikom vlasnik firme „Fruit Eco“, osnovao je na adresi tog preduzeća novu firmu „Zelena jabuka“, saznaje CAPITAL.

Novoosnovano preduzeće se kao i „Fruit Eco“ nalazi na adresi Gornji Podgradci bb, Gradiška s tim da im je djelatnost malo drugačija.

Naime, dok se „Fruit Eco“ bavi gajenjem jezgričastog i koštunjavog voća, osnovna djelatnost „Zelene jabuke“ je gajenje bobičastog, orašastog i ostalog voća.

Prema zvaničnim podacima, „Zelena jabuka“ je osnovana krajem aprila, a Dobrić je u ovom preduzeću i vlasnik i direktor.

Važno je napomenuti da su kćerka i sin Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, Gorica i Igor Dodik od kraja prošle godine pod američkim sankcijama, a pod sankcijama su i sva njihova preduzeća, i svim preduzećima su ugašeni računi u bankama.

Samim tim, pod sankcijama je i preduzeće „Fruit Eco“ u kojem Dobrić dijeli vlasništvo sa Igorom Dodikom i ugašeni su im svi računi.

Podsjetimo i to da je kćerka predsjednika Republike Srpske Gorica Dodik nedavno prebacila preduzeće „Agro voće“ na supruga Pavla Ćorovića.

Takođe, Gorica Dodik je na sličan način pokušala da riješi i problem restorana „Agape“ u kojem dijeli vlasništvo sa suprugom svog brata Ivanom Dodik.

Naime, sin Mirka Dobrića, Aleksandar Dobrić, osnovao je na adresi tog restorana „Agape best“.

Nedavno je taj naziv promijenjen i preduzeće se zove „Best service“ ili u prevodu „Najbolja usluga“.

Podsjetimo, banke u RS i FBiH počele su krajem marta sa gašenjem računa pravnim i fizičkim licima koja su pod sankcijama SAD-a.