Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Al Jazeeri Balkans premijerno prikazan film “Gazda”

todoric

Na Al Jazeeri Balkans je premijerno prikazan dokumentarni film Gazda (Ovo ni-je priča o Ivici Todoriću).

Ivica Todorić je pobjednik procesa privatizacije i tranzicije na Balkanu. Njegova kompanija Agrokor je u 2015. prihodovala 6,7 milijardi eura i ima velika preduzeća od Vardara do Triglava. Ovo je film o receptu kako se postaje gazda. “Kada smo radili Gazdu, nadali smo se prikazivanju filma u regiji. Kontaktirali smo sve televizije i Al Jazeera se svojom otvorenošću i pristupačnošću jednostavno pokazala kao najkvalitetniji partner s kojim je lako surađivati. Ostale TV kuće pokazale su inicijalni interes i brzo bi se povukle pred sveprisutnim koncernom“, navodi reditelj filma Dario Juričan.

Juričan smatra da je tematika filma Gazda veoma bitna za razumijevanje stanja u kojem se nalazi društvo balkanskih zemalja.

„I dan danas hrvatska nacionalna javna televizija HRT ne pokazuje namjeru prikazivanja unatoč javnom pritisku i javnom interesu, Drago nam je da je Al Jazeera kao regionalna televizija prva prikazala TV verziju filma. Tema nikad nije bila aktualnija i gledatelji će brzo shvatiti zašto je ovaj film bitan za razumijevanje stanja u kojem danas živimo”, kaže reditelj filma Gazda.

Film “Gazda” možete pogledati na portalu Al Jazeere.