Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

samo domaće

Na festivalu “Made In BiH & Made of BIH” izlagači iz cijele BiH

made in bih
FOTO: Fena

Od 08 do 20 sati prolaznici, posjetioci mogu birati između bogate i raznolike ponude unikatanih poklona ručne izrade za svoje najmilije za predstojeći praznik

 Udruženje Urbani Management organizator je šestog po redu i sada već tradicionalnog “6.Made In BiH &Made of BIH” – festivala handmade proizvoda, rukotvorina, domaćih i craft proizvoda iz cijele BIH, a u sklopu kojeg se održava i festival knjiga. 

Cilj festivala, koji se održava ispred Aria Malla u Sarajevu, jeste da se građanima skrene pažnja i podigne svijest o važnosti kupovine domaćih proizvoda, a ujedno da se očuva, kroz handmade rukotvorine i craft proizvode, kulturna i tradicionalna baština BiH protkana kroz notu modernog vremena, a ipak unikatna.

Na sajmu koji traje do 29. juna predstavljaju se izlagači iz cijele BiH (Sanski Most, Prijedor, Sarajevo, Sokolac, Mostar, Tuzla, Rudo, Zenica, Visoko, Tjentište …), a ove su tu i po jedan izlagač iz Kine i Turske.

Od 08 do 20 sati prolaznici, posjetioci mogu birati između bogate i raznolike ponude unikatanih poklona ručne izrade za svoje najmilije za predstojeći praznik.

Pokrovitelji projekta 6. festivala “Made In BIH &Made of BIH” su Općina Centar, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Ilidža, te kantonalno Ministarstvo kulture i sporta, saopćeno je iz Udruženja Urbani Management.