vještačko jezero Šljivno

Na Manjači kod Banje Luke otvoren turističko-rekreativni centar

manjaca (1)

Oko vještačkog jezera zasađeno je ukrasno drveće i uređene zelene površine

Novoizgrađeni Turističko-rekreativni centar “Manjača”, u krugu vještačkog jezera Šljivno, od danas je otvoren za sve posjetioce.

Na samo tridesetak minuta vožnje od centra Banje Luke, do sada neuređen i zapušten prostor koji je do posljednjeg rata služio za obuku amfibijskih vozila nekadašnje JNA, preuređen je u novu rekreativnu zonu.

Direktorica Turističke organizacije grada Banje Luke Irena Radojević kazala je novinarima da je otvaranje ovog centra došlo u pravom momentu kada većina građana ne planira putovanja van granica regiona.

– Imajući u vidu turistička kretanja unutar regije, mislim da će ovaj prostor biti jako posjećen – kazala je ona.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da su uređenjem ovog prostora svi stanovnici Banje Luke, ali i gosti i turisti, dobili prijatno mjesto za odmor i rekreaciju u prirodi, a lokalno stanovništvo priliku za plasman i prodaju kvalitetnih domaćih proizvoda.

Po njegovim riječima, ovdje se pojačano razvija i poljoprivredna proizvodnja, čiji se proizvodi, između ostalih, mogu naći i u nedavno otvorenoj “Krajiškoj kući”.

– Rješavaju se i preostali komunalni problemi, prije svega, oni u vezi s vodosnabdijevanjem – dodao je Radojičić.

Oko vještačkog jezera zasađeno je ukrasno drveće i uređene zelene površine. Izgrađene su tri velika prostora s nadstrešnicama sa roštiljskim mjestima, a posjetiocima će na raspolaganju biti i veliki parking za automobile i autobuse.