Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Univerzitetu “Džemal Bijedić” održano takmičenje u biznis planiranju

univerzitet dzemal bijedic

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u četvrtak je održano natjecanje studenata u biznis planiranju.

Biznis planovi kreiraju se u sklopu predmeta “Osnovi poslovnog menadžmenta” i isti imaju za cilj pružiti studentima priliku da izraze svoje vlastite ideje koncipirane na njima zamisliv način. Iznad svega se potencira razvoj poduzetničkih sposobnosti studenata te njihovo sutrašnje djelovanje upravo u tom pravcu, priopćeno je s Univerziteta “Džemal Bijedić”.

Natjecanje je završeno proglašenjem tri najbolja tima po ocjenama žirija, u kojem su bili Nevzet Sefo (agencija REDAH), Alisa Gekić (Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar), Amna Popovac (poduzetnica), Irma Maksumić (marketing agencija Reunion), Filip Lasić (Poslovni centar SPARK) i Marin Bago (Udruženje za zaštitu potrošača Futura), a najviše se istakao i prvo mjesto zaslužio tim “The White Onion”

O ozbiljnosti i profesionalnosti projekta govori činjenica da su ovom događaju nazočili mnogi eminentni ljudi iz oblasti poduzetništva i menadžmenta, dužnosnici iz političkog, kulturnog i javnog života.

Ovo natjecanje jedan je od primjera uspješnih projekata usmjerenih na obrazovanje studenata kao budućih nositelja različitih funkcija kako u privatnom tako i u društvenom životu, navodi se u priopćenju.