turizam

Na Vlašiću ne manjka gostiju, dominiraju domaći

vlasic

Prema podacima Turističke zajednice SBK-a, visina snijega na stazama na Vlašiću danas iznosi oko 35 cm. Cijena dnevne skijaške karte je 28 maraka

Većina hotela na Vlašiću dobro je popunjena iako je pandemija korona virusa promijenila strukturu turista, pa dominiraju domaći gosti, kazao je u izjavi za Fenu direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (SBK) Miroslav Matošević.

– Turista ima, uglavnom domaćih, ali ima ih i iz Hrvatske i nešto manje iz Srbije. Nije kao proteklih sezona, ali s obzirom na situaciju može se reći da smo zadovoljni. Pojedini hoteli su popunjeni do kraja januara, a drugi su na 80 posto popunjenosti – kazao je Matošević.

Matošević je podsjetio da je na Vlašiću sačinjen i interni protokol za postupanje u uvjetima pandemije koronavirusa.

– Turiste najviše zanima sistem testiranja i atraktivne su im hotelske ponude s popustima na testove od 40, 60, pa i 100 posto. Gosti se mogu testirati svaki dan i rezultati budu gotovi isti dan. No, s obzirom na mjere ograničenog okupljanja, očekivati je pad potrošnje u restoranima i kafićima – naglasio je Matošević.

Prema podacima Turističke zajednice SBK-a, visina snijega na stazama na Vlašiću danas iznosi oko 35 cm. Cijena dnevne skijaške karte je 28 maraka.