Biznis

prilagođena pandemiji

Na Vlašiću otvorena zimska turistička sezona

19/12/2020

Na Vlašiću je danas otvorena zimska turistička sezona, koja će, kako je rečeno, biti prilagođena uvjetima pandemije koronavirusa

Podsjetivši da je proteklih 17 godina zimska sezona obilovala sportskim i zabavnim sadržajima, direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević kazao je da će ova zima biti drukčija od dosadašnjih.

– Pred nama je bio zaista veliki zadatak i ogroman izazov kako bismo svim ljubiteljima zimskog doživljaja omogućili neometano uživanje na planini, ali prije svega siguran boravak na ovom području – kazao je Matošević.

U okviru priprema za zimsku turističku sezonu, Turistička zajednica je sačinila interni protokol za Covid-19 koji, osim do sada propisanih mjera, nudi dodatne preporuke za suzbijanje zaraze koronavirusom.

Protokol će biti realiziran u suradnji s nadležnim institucijama, a Matošević je pojasnio da će turistička i ugostiteljska poduzeća, te drugi akteri koji se odluče na primjenu predloženih mjera dobiti certifikat “Winter safe destination” (“Sigurna zimska destinacija”) i sve pogodnosti koje on nudi.

Potporu turističkim aktivnostima pružio je i Zavod za javno zdravstvo (ZZJ) SBŽ-a, pa će turistima u naselju Babanovac biti omogućeno testiranje na koronavirus.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a Sead Karakaš kazao je da će se turisti, koji budu imali potrebu za testiranjem, moći direktno obratiti Zavodu ili posredno preko menadžmenta smještajnog objekta.

– Zavod za javno zdravstvo osigurat će rezultate testa u najbržem roku, isti dan od testiranja turista. Za sve turiste koji borave na području planine Vlašić, Zavod će osigurati deset posto popusta u odnosu na redovnu cijenu – pojasnio je Katakaš.

U suradnji s Domom zdravlja Travnik i poslovnim subjektima, na Babanovcu će biti otvorena sezonska ambulanta, a uz redovne liječničke preglede i intervencije, bit će omogućeni i pregledi osobama sa simptomima zaraze koronavirusom.

Kako je rečeno, iz hotela su najavljeni i aranžmani sa 40 posto popusta na test za turiste koji imaju obvezu testiranja na Covid-19 pri povratku u matičnu zemlju.

Osnovi uvjet će biti da gost u hotelu boravi više od tri dana i da je prijavljen u sustavu evidencije u Turističkoj zajednici SBŽ-a.

Na Vlašiću su danas potpisani i sporazumi o suradnji s Općinom Travnik, Zavodom za javno zdravstvo SBŽ-a, Domom zdravlja Travnik i poduzećem Pharmamed d.o.o. Travnik, u okviru realizacije internog Covid-19 protokola.

Zimsku turističku sezonu otvorenom je proglasio predsjednik Vlade SBŽ-a Tahir Lendo, a posjetitelji na Vlašiću danas su mogli uživati u panoramskoj vožnji ski liftom, na modernom glice klizalištu te u besplatnom grahu, vlašićkom čaju i kuhanom vinu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.