Biznis

Mladen Mišurić-Ramljak

Načelnik Kiseljaka kaže da se broj zaposlenih povećava iz dana u dan

08/01/2020

"Cijene u radnoj zoni jako su pristupačne, a do sada je oko 25 posto prostora prodano. U sljedeću godinu dana očekuje se značajnije investiranje u radnu zonu Dugo polje, a to podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta", rekao je Mišurić-Ramljak

Kiseljak je primjer kako je i u teškim ekonomskim periodima moguće ostvariti ekonomski napredak i ova općina, u kojoj više od 3.000 zaposlenih djeluje u realnom sektoru, a broj zaposlenih iz dana u dan raste, predstavlja gospodarsku žilu kucavicu središnjeg dijela Bosne – smatra načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak.

Načelnik je mišljenja da je gospodarstvo jako važan segment života svake sredine, što po njegovim riječima otvara mogućnost za neke druge razvojne aktivnosti, saopšteno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Posebno ističe svoj ponos na firme poput Sarajevskog Kiseljaka, zatim četiri firme specijalizirane za poslove niskogradnje koje su, kako tvrdi, najjače u državi. Kiseljak se po njegovim riječima može pohvaliti i gospodarstvenicima iz tekstilnog i drvoprerađivačkog sektora koji su orijentirani prema izvozu, a i prirodnim resursima poput kamenoloma.

Mišurić-Ramljak ističe kako je prednost Kiseljaka što ima jako šaroliku gospodarsku strukturu, tako da nisu vezani samo za jedan segment gospodarstva. Dodaje kako Općina na različite načine nastoji pripomoći gospodarstvenicima jer će se sve na neki način vratiti lokalnoj zajednici.

“Tendencija općine je i uslužna djelatnost. Mi smo bili prepoznatljivi kao turističko odredište, vezano za banjski turizam i na tom polju intenzivno radimo kako bi doveli investitore i kako bi ponovno oživjeli taj segment gospodarstva. Nismo orijentirani samo na jednu gospodarsku granu već je to disperzirano i prostorno, a i u smislu djelatnosti”, kazao je načelnik.

Poduzetnička zona “Dugo Polje”, koja se prostire na 30 hektara u stopostotnom vlasništvu Općine prva je službena gospodarska zona u općini Kiseljak, ali, tvrde, i jedna od najperspektivnijih u BiH. Dosad je samo u infrastrukturu Zone uloženo oko dva miliona maraka što vlastitih što sredstava s viših nivoa vlasti, međutim ulaganja su urodila plodom jer je prvi red zone rasprodan, navodi se u priopćenju.

“Cijene u radnoj zoni jako su pristupačne, a do sada je oko 25 posto prostora prodano. U sljedeću godinu dana očekuje se značajnije investiranje u radnu zonu Dugo polje, a to podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Mišurić-Ramljak, stoji u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.