Načelnik Tešnja primio menadžere lokalnih kompanija

tesanj

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić danas je upriličio prijem za menadžere lokalnih kompanija koje su po rezultatima Poslovnih novina uvrštene u 100 najboljih u Bosni i Hercegovini.

– Iskreno nas raduje svaki uspjeh naših poslovnih subjekata, jer u tome vidimo i uspjeh lokalne zajednice. Danas smo skupa kako bismo čestitali i zahvalili najuspješnijim. Očito je da su kapital, znanje i poduzetnost ljudi s prostora općine Tešanj našli put do uspjeha – kazao je Huskić.

U kategoriji velikih kompanija među 100 najuspješnijih našlo se čak sedam kompanija iz Tešnja: HIFA-Oil, MADI, Prevent FAD, MANN+HUMMEL BA, Napredak, Pobjeda i AS.

Među najvećih 100 izvoznika iz BiH su MANN+HUMMEL BA, HIFA-Oil i Pobjeda, dok su prema ulaganjima u nove investicije najviše rangirani Prevent FAD Jelah, MANN+HUMMEL BA, Napredak, HIFA-Oil i MADI sa 3.887.619 KM.

U kategoriji srednjih kompanija među 100 najuspješnijih u BiH po različitom osnovu našle su se kompanije Enker, Europa Trade, Medena-Comerc i INOX Ajanović, dok su u kategoriji malih firmi među 100 najuspješnijih Euro Kantić, Hrast i Mark, saopćeno je.

-Iskoristio sam priliku da potvrdim punu opredijeljenost da nastavimo uspješnu saradnju javnog i privatnog sektora kroz dijalog i partnerstva – istakao je načelnik Huskić.

Dodao je da se pojedinačni uspjesi kompanija ogledaju kroz stalni rast broj zaposlenih, te da posebno raduje širok spektar razvoja različitih sektora poslovanja kao što su trgovina, metalna, drvna, te prehrambena industrija…