Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najbolji studenti počinju raditi u BH Telecomu

bh telecom studenti

Kompanija BH Telecom potpisala je ugovor s 13 diplomanata i magistranata univerziteta u Sarajevu, Zenici, Bihaću, Mostaru i Tuzli o pripravničkom angažmanu, koji će od 4. januara dobiti priliku za stjecanje prvog radnog iskustva.

Potpisan je ugovor i o stipendiranju sa studentom Mirzom Pašićem, koji je u dosadašnjem školovanju na Mašinskom fakultetu u Sarajevu ostvario izuzetne rezultate (s prosjekom 10) te će nakon završetka studija i on dobiti priliku za zaposlenje u BH Telecomu.

Povodom zvaničnog prijema pripravnika generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović precizirao je da se radi o studentima koji su imali visok prosjek tokom studija te podsjetio da je to i obećao na promociji diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu ranije ovog mjeseca.

Istaknuo je da BH Telecom značajno investira u obrazovanje mladih putem programa stipendiranja i obavljanja različitih vrsta praksi u kompaniji.

Ta kompanija dosad je stipendirala 240 najboljih studenata u BiH i gotovo svi su trenutno zaposleni u BH Telecomu. U posljednjih deset godina omogućili su za 1.405 učenika odnosno studenata obavljanje praktičnog rada u kompaniji.

– Drago mi je da smo danas potpisali ugovore o obavljanju pripravničkog rada sa najboljim studentima jer najuspješnija kompanija u BiH treba najbolje studente. Na ovaj način želimo omogućiti da kvalitetan domaći kadar poslovnu karijeru gradi u BiH, a tu praksu ćemo i nastaviti – izjavio je Zaimović.

Uime novih pripravnika kompaniji BH Telecom zahvalio je Haris Hodžić i naglasio da je to dokaz da se trud uvijek isplati i kvalitetno vrednuje. Pozvao je i druge kompanije da slijede primjer BH Telecoma.

Novi stipendist Mirza Pašić također je uputio riječi zahvalnosti BH Telecomu što je prepoznao njegovo zalaganje i trud tokom školovanja i što će mu nakon završetka omogućiti profesionalni razvoj u toj kompaniji u BiH.

Po izboru portala, kompanija BH Telecom godinama nosi titulu najposlodavca godine u kategoriji javnih kompanija, ima oko 3.440 zaposlenih prosjećne dobi oko 44 godine a oko 33 posto su žene.