Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najuspješnije kompanije u TK i šire na Busines Strategic Forumu u Tuzli

business-strategic-forum-tuzla

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona organizira sutra u Tuzli Busines Strategic Forum (BSF) koji će okupiti najuspješnije kompanije u ovom kantonu i šire.

U okviru Foruma planirano je održavanje panela “Politike, projekti, izazovi i potencijali“, na kojem će se razgovarati o poboljšanju poslovnog ambijenta i kvaliteta proizvoda i usluga u cilju postizanja bolje konkurentnosti domaćih proizvoda.

Kako je najavio organizator, bit će održan i panel “Stvaranje fronte za izvoz“, koji predstavlja iskustva za pokretanje izvoza i saradnje između domaćih kompanija s ciljem jačanja konkurentnosti te panel “Stvaranje brenda – Kako postati i ostati lider” o temi proizvodnje i distribucije proizvoda široke potrošnje unutar BiH, te iskustvima i izazovima izvoza.

Očekuje se i održavanje panela “Investicijski potencijali kao okidači ukupne privredne aktivnosti“, a tema su investicije u elektro-energetskom sektoru te “Dobra kuća“ s ciljem promocije najvećih proizvođača i potencijalnih izvoznika u građevinskoj industriji.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK od 2013. godine provodi akciju “Kupujmo domaće“ na području Tuzlanskog kantona. Cilj je povećati učešće domaćih proizvoda u ukupnoj potrošnji što bi indirektno imalo pozitivan uticaj na povećanje obima proizvodnje, broja zaposlenih, smanjenje vanjskotrgovinskog deficita, povećanje konkuretnosti i jačanje domaće proizvodnje.

Organizacija panela s ovom temom jedna je od aktivnosti u cilju realizacije akcije “Kupujmo domaće“, saopćeno je iz resornog kantonalnog ministarstva.