Najveći trgovački lanac iz RS-a ulazi na tržište Federacije BiH

tropic

Na tržište Federacije BiH, kada je riječ o tržnim centrima, snažno ulazi novi veliki igrač. Riječ je o banjalučkom Tropicu, koji je već najveći trgovinski lanac na prostoru Republike Srpske.

Tropic je jučer otvorio trgovinu u Bosanskoj Krupi, na mjestu nekadašnje robne kuće Ilma. Time je osigurano 38 novih radnih mjesta u ovoj lokalnoj zajednici. Objekat se prostire na oko 700 kvadratnih metara, piše BiznisInfo.ba.

Ovo nije prvi objekat Tropica u FBiH, jer već ima radnje u Jajcu i Bosanskom Petrovcu.

No, kada se uzme u obzir otvaranje marketa u Bosanskoj Krupi u velikom stilu, te namjera preuzimanje Mercatorovih radnji u BiH, očito je da ovaj lanac planira snažan prodor na tržite FBiH.

Podsjetimo da je Tropic izrazio namjeru da preuzme Mercatorove prodavnice u BiH, a uputio je i zvanično pismo namjere o kojem se trenutno pregovara.

Kada je riječ o marketu u Bosanskoj Krupi, reakcije građana su pozitivne.

– Očekivali smo pozitivne reakcije povodom otvaranja marketa u Bosanskoj Krupi, ali broj kupaca i njihove reakcije premašile su ta očekivanja. Pozitivno smo iznenađeni kako smo dočekani i nastojat ćemo da opravdamo ukazano nam povjerenje, obezbjeđujući vrhunsku uslugu i najpovoljnije cijene – navela je Aleksandra Marković, portparol trgovačkog lanca Tropic.

Tropic je očito prepoznao potencijal maloprodajnog tržišta u FBiH, naročito nakon „rupe“ koja se pojavljuje s obzirom da neizvjesnost u poslovanju Konzuma i Mercatora.