Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Nakon 13 sastanaka približeni stavovi o općem kolektivnom ugovoru

rs_opcI-kolektivni_ugovor

Današnji pregovori su trinaesti sastanak socijalnih partnera, nakon što je stupanjem na snagu novog Zakona o radu 2016. godine prestao da važi ranije zaključeni opći kolektivni ugovor

Približeni su stavovi učesnika socijalnog dijaloga u Republici Srpskoj (RS) u vezi s dogovorom o općem kolektivnom ugovoru, saopćeno je nakon tripartitnog sastanka delegacija Saveza sindikata, Konfederacije sindikata i Unije udruženja poslodavaca.

– Tokom tročasnovne diskusije učinjen je veliki iskorak u odnosu na dosadašnji tok pregovora i dogovoreno je da se do 20. maja sindikalni i organi poslodavaca odrede prema usaglašenim stavovima – saopćeno je iz entitetskog Ministarstva rada.

Današnji pregovori su trinaesti sastanak socijalnih partnera, nakon što je stupanjem na snagu novog Zakona o radu 2016. godine prestao da važi ranije zaključeni opći kolektivni ugovor.

Sastankom je predsjedavao ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, a prisustvovali su i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar pravde Anton Kasipović.