zenica

Nakon 25 godina otkazan generalni bh. sajam ZEPS

zeps

Sajam je otkazan zbog nepovoljnih okolnosti

Ovogodišnji 26. generalni bh. sajam ZEPS 2019. te 16. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal otkazani su zbog nepovoljnih okolnosti u organizaciji, saopćio je menadžment sajma ZEPS, prenosi Anadolu Agency (AA).

Menadžment sajma uputio je dopis medijima s informacijom da će 26. generalni bh. sajam ZEPS te 16. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal biti otkazani zbog okolnosti organizacije sajma u posljednjih nekoliko godina.

“Zbog niza nepovoljnih okolnosti koje zadnjih godina prate organizaciju i samo održavanje sajmova ZEPS, uprava i menadžment sajma su donijeli odluku o otkazivanju održavanja ovogodišnjeg sajma. I ovim putem se zahvaljujemo svim partnerima i drugim subjektima koji su u nekoliko zadnjih mjeseci učestvovali s nama u pripremama za Sajam 2019., posebno Vladi ZDK, a takođe i Vanjskotrgovinskoj komori BiH i Vladi Srednjobosanskog kantona”, napisano je u saopćenju.

U istom dopisu navedeno je da se već radi radi na izradi plana realizacije ZEPS sajmova u 2020.godini.

Direktorica sajma Snežana Jonjić potvrdila je za Anadolu Agency (AA) da sajmovi koji su trebali biti održani od 1. do 5. oktobra ove godine neće biti održani te da se radi o više razloga koje nije htjela navoditi.

Prvi ZEPS sajam otvoren je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Bosne i Hercegovine u novembru 1994. godine, a zbog ratnih dejstava održavao se u prostoru RK “Bosna”.