Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon 26 godina, u Beogradu ponovno otvorena Ikea

ikea – beograd

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranje robne kuće Ikea “novi znak i simbol za budućnost”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Želim vam da decenijama ostanete u Srbiji, da svojim poslom budete zadovoljni, a radnicima želim da učite i radite marljivo. Naše je da građani Srbije budu zadovoljniji”, rekao je Vučić na otvaranju Ikee.

Vučić je rekao da je moguće proširiti učešće Srbije u Ikei.

“Još ništa ne smijem da otkrivam, ali očekujem da će to biti još više i mnogo bolje u kratkom vremenskom periodu. Za šest mjeseci ćemo da razgovaramo i vidjećete da građani Srbije mogu da proizvode mnogo više za Ikeu na globalnom nivou nego što je to bio slučaj do danas”, kazao je Vučić uoči otvaranja i dodao da su za sada srbijanski proizvodi u tom lancu oklagija i daska za sječenje mesa.

Generalni direktor kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke rekao je da Ikea ne želi u Srbiju da donese samo dobre cijene, već da “doprinese boljem standardu srbijanskog društva”.

On je rekao da je politika Ikee da nudi najniže cijene na početku rada na nekom tržištu i da vidi da su cijene u Ikei niže od prosječnih.

Upitan o tome da li će Ikea sarađivati sa domaćim proizvođačima, Vanoverbeke je rekao:

“Ikea je jedan brend sa različitim proizvođačima. Nadamo se da proširimo proizvodnju u Srbiji. Gledamo ovo optimistično. Ikea stvara interesovanje za uređivanje doma, pa će i drugi proizvođači imati korist”.

Robna kuća u Srbiji je 400. u svijetu, a Ikea se u Srbiju vratila nakon 26 godina, jer je prva prodavnica bila otvorena 1991. godine u Beogradu.

Predsjednik Srbije i predstavnici Ikee zasadili su na otvaranu bijelu brezu, simbol snage mladosti i prosperiteta, što je uobičajeno prilikom otvaranja objekata te kompanije.

Vučić je obišao robnu kuću u pratnji ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, ali i gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predsjednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža.

Očekuje se da će prvog dana rada Ikee u robnu kuću doći 20.000 ljudi.

U robnu kuću u Beogradu Ikea je uložila 70 miliona eura, zaposlila 416 ljudi, a potrošačima je ponuđena standardna paleta od oko 9.500 proizvoda. Robna kuća se prostire na oko 35.000 kvadratnih metara.