Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IKEA razmatra mogućnost proširenja u BiH

ikea – beograd

U Beogradu je svečano otvorena švedska robna kuća IKEA, a direktor za ovaj dio Evrope je rekao da kompanija razmatra proširenje na BiH, ali da je još rano da ga najavi.

Direktor direktor Ikea za jugoistočnu Evropu Stefan Voneverbeke rekao je da su na redu dodatne prodavnice u Bukureštu i Ljubljani pa će onda razmotriti BiH. Faktori koji odlučuju su, kako kaže, pouplacija i platežna moć građana.

– Imamo veliki broj kupaca koji dolaze iz Bosne i Hercegovine. Јoš je prerano da najavimo proširenje na BiH ali razmatramo to. Ne mogu da dam konkretan odgovor, ali bih volio pružiti mogućnost i kupcima u BiH da kupuju odličan namještaj po niskim cijenama, istakao je Voneverbeke za RTRS, prenosi Biznisinfo.ba.

Inače, otvaranju robne kuće u Srbiji je prisustvovao predsjednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da će švedski proizvođač probuditi preduzetnički duh u Srbiji.

Nakon 25 godina, švedska robna kuća vratila se u Srbiju, a analitičari su je nazvali posljednjom lastom tranzicije.

S druge strane, mnogi pitaju koja je cijena dolaska tog brenda. Cijena koju će morati da plate proizvođači namještaja u Srbiji.

U Rumuniji je nakon dolaska Šveđana, proizvodnja namješataja pala za 45 posto kažu u udruženju za šumarstvo pri privrednoj komori Srbije.