Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon Sajma u Berlinu stižu ponude za saradnju za srebreničku “Hanu”

berlin sajam – hana

Firmi “Hana” iz Srebrenice počele su stizati prve ponude za saradnju nakon nedavne posjete Sajmu povrća i voća u Berlinu i predstavljanja djelatnosti i proizvodnog programa.

Direktor “Hane” Slađana Petković rekla je Srni da je ovo bilo prvo predstavljanje firme na nekom međunarodnom sajmu i da su nakon toga dobili dvije ponude za poslovnu saradnju iz Turske.

Bilo je telefonskih poziva i razgovora sa predstavnicima nekih firmi iz Švicarske i Slovenije, kao i još nekih zemalja Evropske unije.

“Odgovorili smo na zahtjeve i očekujemo nastavak komunikacije i konkretne dogovore o poslovnoj saradnji i njenim uslovima”, kaže Petkovićeva.

Ona ističe da je profil “Hane” još otvoren na stranici berlinskog sajma sa ponudom i uslovima koje nudi.

“Mi već nekoliko godina isporučujemo dio naše proizvodnje u Švicarsku i očekujemo da pokrenemo izvoz i u zemlje EU kada budemo imali veći obim proizvodnje”, pojašnjava Petkovićeva.

“Hana” se bavi proizvodnjom i preradom voća, proizvodnjom, pakovanjem i prodajom voćnih džemova, sokova, slatka i jabukovog sirćeta, kao i suhog voća, a u narednom periodu namjerava proširiti svoj program i na druge prerađevine od voća i povrća, te mliječne proizvode.