Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"capital"

Nakon što mu je Džambić posudio novac da preuzme Aluminu, Bingo postao suvlasnik Pavlovićevog rudnika

džambić pavlović
Pavlović i Džambić: Prijateljstvo i biznis

Podsjećamo, CAPITAL je nedavno objavio da je vlasnik kompanije „Bingo“ Senad Džambić novčanom pozajmicom pomogao vlasniku firme „Pavgord“ Gordanu Pavloviću da postane većinski vlasnik „Alumine“

Vlasnici „Pavgorda“ i „Binga“ Gordan Pavlović i Senad Džambić nastavljaju da jačaju svoju saradnju. Nakon što mu je pozajmicom pomogao da preuzme „Aluminu“, Džambić je sada preuzeo udio u Pavlovićevom Novom rudniku mrkog uglja „Miljevina“, saznaje CAPITAL.

Naime, „Pavgord“ je prenio 20 posto vlasništva u Novom rudniku mrkog uglja Miljevina na preduzeće „Ingram“ iz Srebrenika.

“Ingram” vlasnik 20 posto kapitala

Nakon ove transakcije „Pavgord“ je vlasnik 80 posto kapitala ili 14,7 miliona KM, a „Ingram“ 20 odsto ili 3,7 miliona KM. „Ingram“ je firma u kojoj 95 posto akcija ima „Bingo“. Novi rudnik mrkog uglja Miljevina u prošloj godini je zaradio 3,3 miliona KM, a priohodi su mu iznosili 32 miliona.

Podsjećamo, CAPITAL je nedavno objavio da je vlasnik kompanije „Bingo“ Senad Džambić novčanom pozajmicom pomogao vlasniku firme „Pavgord“ Gordanu Pavloviću da postane većinski vlasnik „Alumine“.

Džambić i Pavlović su dobri prijatelji

Pavlović je tada rekao da su njih dvojica prijatelji i da pomažu jedan drugog koliko mogu.

– On više pomaže meni, nego ja njemu, jer on više i ima – rekao je tada Pavlović.