Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naselje “Miljacka“: Sport i rekreacija na dohvat ruke

miljacka1-1

Novoizgrađeno sarajevsko naselje “Miljacka” predstavlja pravi raj za sve ljubitelja sporta i rekreacije. Već na pet minuta hoda nalaze se zatvoreni Olimpijski bazen Otoka, biciklistička i pješačka staza kojom ste povezani od Bentbaše do Vrela Bosne, Igmana i Bjelašnice, sportski i rekreacioni objekti, bazeni Ilidža, Park šuma Mojmilo, nogometni stadion i drugi.

miljacka3-3

Odmah pored naselja “Miljacka” nalaze se dvije izvrsno opremljene teretane za one koji se žele potpuno posvetiti svom psiho-fizičkom zdravlju. Život u gradskom okruženju često je izložen stresu, nedostatku zelenih i rekreativnih površina za ugodno, sigurno i mirno življenje.

Upravo zobog toga, naselje “Miljacka” miri te dvije suprotnosti i funkcionira kao mali grad koji pruža sve potrebne sadržaje: stanovanje, rekreaciju, zabavu, edukaciju, poslovanje…, a da ipak obezbjedi život u miru, bez buke, sa vozilima sklonjenim sa dvorišta i slobodnih površina, uz koje se nalaze i sportski tereni za košarku, mali nogomet i dječija igrališta, a u planu je i izgradnja vrtića po savremenim standardima gradnje, odgoja i edukacije najmlađih.

miljacka2-2

Štaviše, nedavno je u neposrednoj blizini naselja izgrađen najveći park u Sarajevu, novi rekretaivno-sportski centar “Safet Zajko” u Halilovićima. Ova “oaza mira” sklonjena od pogleda i bogata prirodnim ljepotama nudi sportske terene, dječije parkove, stazu za trčanje, sprave za vježbanje na otvorenom i slično. Na ovaj način, stanarima naselja “Miljacka” omugućen je dodatni prostor za rekreaciju, odmor i zabavu.

Osim toga, ubrzo počinje i izgradnja igrališta za djecu unutar samog naselja. Igralište će radi sigurnosti biti pokriveno sigurnosnim kamerama, kao i ulazi stanova, a svaki stan ima vlastiti optički kabl.

miljacka4

Inače, naselje “Miljacka” se nalazi u neposrednoj blizini rijeke Miljacka i Bulevara Meše Selimovića što omogućava brz pristup svim dijelovima grada kao i izlazima iz grada. U neposrednoj blizini su škole, fakulteti, zdravstveni objekati, zgrada Opštine Novi Grad, geografski centar Sarajeva.

Za više informacija posjetite sajt www.nekretnine-unipromet.com/

https://www.youtube.com/watch?v=0_Sma-fEFM0