Nastup bh. firmi na sajmu investicija i trgovine China-CEEC EXPO 2016

#CHINA-BEIJING-CLEAN ENERGY EXPO CHINA (CN)

Vanjskotrgovinska komora BiH (VTK BiH) organizuje zajednički nastup bosanskohercegovačkih firmi na ovogodišnjem, drugom po redu, sajmu investicija i trgovine “China-CEEC EXPO 2016”.

Ova izložbena manifestacija, koji će biti održana od 9. do 12. juna u kineskom gradu Ningbo, organizuje se u okviru sveobuhvatne inicijative Narodne Republike Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope (CEE region).

Među brojnim manifestacijama su i trgovinski sajam koji je fokusiran na poljoprivredno-prehrambene proizvode, zatim investicijski i poslovni forumi te različite konferencije.

Kao i prethodne godine, i ovaj put su glavni sponzori manifestacije Ministarstvo trgovine NR Kine i Narodna vlada Provincije Zhejiang. Na sajmu će se predstaviti izlagači, odnosno kompanije iz svih 16 zemalja CEE regiona.

Vanjskotrgovinska komora BiH zajedno sa organizatorom sajma kompanijama iz BiH nudi posebne uslove izlaganja, a zainteresirane kompanije prijave komori trebaju dostaviti do 1. aprila.