Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Neće biti više Ronhilla i Yorka: Poznate cigarete mijenjaju imena

10/02/2016

Iako se obvezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru pet godina od preuzimanja, uz jamstvenih 50 miliona eura u slučaju prijevremenog zatvaranja tvornice, British American Tobacco (BAT) očito se nije obvezao zadržati tradicionalne brendove TDR-a, kojega je lani preuzeo za pola milijarde eura.

Drugi proizvođač cigareta u svijetu već se “riješio” Benstona, umjesto njega nudi Rothmans, a pokažu li se točnim tvrdnje kako isto čeka i najprodavanije brendove York i Ronhill, dok će ih se dio potpuno ugasiti, potvrdit će se kako je BAT akvizicijom ostvario glavni cilj – kupnju TDR-ovih tržišta na kojima su ga BAT i drugi strani duhanci niz godina prozivali za monopol.

U BAT-u tvrde da proizvodnja Benstona nije stala. Brend kojemu opada popularnost preselili su, kažu, u uspješan međunarodni brend koji se proizvodi u Kanfanaru i ima istu mješavinu duhana.

Po tome će, tvrdi izvor, York postati Pall Mall, Ronhill – Dunhill, jedino što se više otpora očekuje s Walter Wolfom kojega bi trebao zamijeniti Lucky Strike.

“Uvjereni smo kako naši globalni brendovi mogu koegzistirati s lokalnima kako bismo pokrili sve cjenovne kategorije i preferencije potrošača. Osim toga, BAT je samo dva mjeseca nakon preuzimanja započeo s izvozom vlastitog brenda iz kanfanarske tvornice u Grčku, tržište na koje TDR ranije nije izvozio”, kazali su u BAT-u, piše Poslovni.hr.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.