Vrvi od gostiju

Nedjelja najposjećeniji dan na Jahorini sa gotovo 6.000 skijaša

Jahorina1802

U planinskom ambijentu i zimskoj idili proteklog vikenda uživali su i mnogobrojni šetači i ljubitelji prirode i čistog planinskog zraka

Na 40 km uređenih skijaških i borderskih staza na Jahorini u nedelju, 17. februara, zabilježen je broj od čak 6.000 skijaša što je nezapamćeno u istoriji te planine.

U planinskom ambijentu i zimskoj idili proteklog vikenda uživali su i mnogobrojni šetači i ljubitelji prirode i čistog planinskog zraka.

Uspjesi i dobri rezultati u tom skijaškom centru nastavljaju da se nižu pa su već sredinom februara, prihodi premašili 5.600.000 KM i time prevazišli prihode od cijele prošle sezone, a od cijele sezone 2017. su veći za gotovo 100 odsto, saopćavaju iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Iz tog centra ističu da je uloženi trud prilikom priprema i realizacije sezone donio rezultate, te navode da se sezona skijanja nastavlja sa 90 cm pripremljenog snijega na svim ski stazama i kompletnom vertikalnom transportu koji će biti u pogonu i u narednom periodu.

Olimpijski centar „Jahorina“ pripremio je i brojna dešavanja, poput humanitarne trke „Podrži život“ koja će biti održana na stazi Poljice u nedelju, 24. februara.